Project ontwerp, MEL en coordinatie

Als u op deze pagina klikte, weet u waarschijnlijk hoe strikt de eisen van donoren voor projecten zijn en worden. Om goede redenen beleggen donoren veel euro’s over de hele wereld en met vaak goede resultaten. De focus hierbij ligt natuurlijk op resultaten en doelen, de focus op impact en efficiency is niet altijd even duidelijk en meetbaar. Bureau Wortel werkt vanuit de Theory of Efficiency, zowel in de designfase (essentieel ook voor monitoring en evaluation), monitoring en annual of mid-term evaluatie. Hierbij kan ook halverwege een project aanbevelingen gedaan worden voor wijzigingen in monitoring doelen. Hierdoor kan het einddoel een grotere impact en meer efficiency aantonen, door het gebruik van meetbare indicatoren.

Veel ontwikkelingsorganisaties hebben de focus op het doel, versterken en verbeteren in andere landen, maar soms is nu ook het doel binnenhalen van geld om het bestaan van eigen organisatie te waarborgen. Vaak is de verbinding tussen financiën en efficiency een bijkomend verschijnsel wat niet ieders favoriet is, ik neem u dat graag uit handen. Ik kijk hoe je de doelstellingen van de doelgroep het meest efficiënt kunt uitvoeren, volgens de eisen en richtlijnen van donoren.

Onder project & partners vindt u al de projecten waar ik onderdeel van ben geweest, met de informatie over mijn aanpak. Op dit moment ben ik in afronding van mijn werk als project coördinator voor WO=MEN, Dutch Gender Platform. Ook ligt de monitoring en evaluatie van het EU project “Alert Actors” van ECPAT volledig bij Bureau Wortel (2018-2020).

https://bureau-wortel.com/622-2/