Wat nou Wortel?

Bij het woord Wortel kan je aan veel verschillende dingen denken, voor mij is het de koppeling naar mijn werk:
  • Wortels zijn de basis, aan de wortels van een boom of plant kan je zien of die gezond en in balans is.
Bureau Wortel heeft de kennis om voor je bedrijf een inventarisatie te maken van de huidige balans: op het gebied van arbeidsomstandigheden, verzuimproblematiek, werkcultuur/ethos en arbeidsvoorwaarden.
  • Wortels van de plant bepalen hoe stevig die staat, gezonde wortels kunnen stormen doorstaan.
Bureau Wortel kijkt met u samen om te inventariseren welke gebieden aanpassing nodig hebben en een plan van aanpak maken om dit te realiseren. Hierdoor wordt u weer gezond en efficiënt (als organisatie). De training Balans en Werkplezier is hier een voorbeeld van.
  • Wortels passen zich aan aan de omgeving, bij droogte gaan ze dieper en breder om voeding en water voor de plant te vinden.
Bureau Wortel bied training en advies om meer aanpassingsmogelijkheden te ontwikkelen, om jezelf of je bedrijf flexibeler en weerbaarder te maken voor de maatschappij van nu. Voorbeelden hiervan zijn de training bewuste communicatie.
  • Wortels zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Iedere Wortel heeft andere behoeften om optimaal te groeien en energiek te zijn.
Bureau Wortel stelt de persoonlijke behoefte en groei nadrukkelijk aan de orde binnen training en advies, daarom wordt elke training aangepast aan de specifieke wensen en behoeften van de participanten.
Binnen programma design en ontwikkeling ligt de nadruk op participatieve, bottom up methodieken, waarbij de specifieke behoeften tussen theorie/ beleid en praktijk leidend is in de planning. Ook de budgetten worden geanalyseerd en doorberekend. Ook specifieke eisen (zoals EU richtlijnen) nemen we mee.
Bureau Wortel heeft jarenlang ervaring binnen bedrijven, organisaties en voor overheid op het gebied van  wet- en regelgeving, personeelsbeleid, arbeidsvoorwaarden en onderhandelingen. Op het gebied van naleving en monitoring van internationale wet- en regelgeving zoals de UNGP’s, OESO richtlijnen en ILO ratifications is Bureau Wortel een expert. De onderhandelingen binnen de Metallurgische convenant voor de Sociale Raad in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn hier een voorbeeld van.
Enthousiast?

Neem contact met mij op en dan kijken we hoe Bureau Wortel jou of jouw bedrijf, organisatie of partnerschap kan ondersteunen.