Training Balans en werkplezier

Werkplezier is iets wat we iedereen gunnen, maar helaas kunnen we dit niet voor iedereen verwezenlijken. Wat maakt dat twee personen in dezelfde functie toch een verschil in werkplezier kunnen beleven? De mate van werkplezier is naast ons werk ook gekoppeld aan de balans in ons dagelijks leven en ons gevoel van gelukkig zijn algemeen.

Hoeveel geluk je beleeft is per persoon verschillend, voor 40% is onze geluksbeleving aangeboren, 10% is slechts door omstandigheden te bepalen en wel 50% is afhankelijk van hoe we in het leven staan. Dit betekend dat we het meeste kunnen bereiken door onze perceptie over ons leven te veranderen. Hier kan deze workshop een scala aan opties voor aandragen, maar niet in 1 workshop alles aan veranderen. Ook kan er in deze workshop een aantal technieken aanbieden die de lichamelijke gesteldheid verbeteren, meer ruimte geven in lijf en hoofd.

In deze workshop zal er een focus liggen op het verkrijgen van een gezonde balans in je leven, als noodzaak om je gelukkiger te voelen en dus meer werkplezier te ervaren. Want als je ongelukkig bent, beleef of zie je vaak de plezier momenten niet.

In deze workshop is er aanbod op het gebied van; duurzame inzetbaarheid, stress-reductie, burnout preventie en emotionele balans.  Daarnaast zal de workshop toegespitst worden op de specifieke werkzaamheden van uw organisatie en/of personeel. Door samen een inventarisatie van de risico’s te maken van de psycho-sociale en fysieke aspecten op de werkplek.

Hoe groter de organisatie, hoe meer divers de deelnemers, de ene deelnemer is liever creatief bezig, een volgende zal liever lichamelijk actief zijn, een volgende zal graag vanuit de ratio dingen benaderen. In de introductiesessie van het programma laten we de deelnemers meer algemeen ‘proeven’ aan de verschillende workshops om dan vervolgens de groepen op te splitsen naar behoefte en keuze.

Een legio aan mogelijkheden, die met de organisatie besproken zullen worden in de opbouw van de workshops. Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek met Bureau Wortel, om naar de behoeften en mogelijkheden binnen uw bedrijf te kijken.